Groente quesadilla's, recept, quesadilla's, kinderen, koken met kinderen,
Recepten

Groente Quesadilla’s

Op zoek naar een gezond en kleurrijk recept dat kinderen niet alleen heerlijk vinden, maar ook leuk vinden om samen te maken? Deze Kleurrijke Groente Quesadilla’s zijn de perfecte combinatie van smaak, voeding en plezier in de keuken! Boordevol verse groenten en met een knapperige bite, is dit gerecht niet alleen een feestje voor de smaakpapillen, maar ook een geweldige manier om kinderen op een speelse manier meer groente te laten eten. Lees verder om te ontdekken hoe je deze voedzame quesadilla’s stap voor stap kunt maken en geniet samen van een smakelijk én gezond eetmoment!

Hier is een gezond en simpel recept dat speciaal is ontworpen voor kinderen: Kleurrijke Groente Quesadilla’s. Dit gerecht zit niet alleen vol vitamines en mineralen, maar het is ook nog eens leuk om samen te maken!

Ingrediënten (voor 4 personen):


– 4 volkoren tortilla’s
– 1 rode paprika, in kleine stukjes gesneden
– 1 gele paprika, in kleine stukjes gesneden
– 1 courgette, in dunne plakjes gesneden
– 1 wortel, geraspt
– 100g mais (uit blik, afgespoeld)
– 100g geraspte kaas (bij voorkeur 30+ of minder vet)
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 avocado, in plakjes (optioneel)
– 1 eetlepel Griekse yoghurt (optioneel)

Bereidingswijze:


1. Groenten bakken: Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de paprika, courgette en wortel toe. Bestrooi met het komijnpoeder en bak 5-7 minuten tot de groenten zacht zijn. Roer de mais erdoorheen en haal van het vuur.

2. Tortilla’s vullen: Leg een tortilla op een bord en strooi een handje geraspte kaas over de helft van de tortilla. Verdeel vervolgens een deel van de gebakken groenten erop en vouw de tortilla dubbel.

3. Bakken: Verwarm een droge koekenpan op middelhoog vuur. Plaats de gevulde tortilla in de pan en bak 2-3 minuten per kant, totdat de buitenkant goudbruin en knapperig is en de kaas gesmolten.

4. Serveren: Snijd de quesadilla in driehoekjes. Serveer met plakjes avocado en een lepel Griekse yoghurt voor een frisse dip.

Waarom is het gezond?

– Volkoren tortilla’s zorgen voor vezels.
– Paprika, wortel en courgette leveren vitamines (A, C en meer) en mineralen.
– Avocado bevat gezonde vetten.
– Griekse yoghurt biedt eiwitten en calcium.

Kinderen zullen genieten van de kleurtjes en de knapperige textuur!

kijk ook een bij onze andere recepten

You may also like...

Popular Articles...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *